Снимка: Istock

По време на бременността здравословното хранене е от голямо значение за развитието на плода. За бременните жени е добре да внимават с какво се хранят, като е важно да се взимат предвид както количеството калории, така и качеството им. Има някои храни, които е добре да бъдат напълно изключени от менюто заради риска, който носят за бременността.

Контролът на количеството и вида на калориите е важен, за да се предотврати прекомерно наддаване на тегло, като същевременно се увеличи количеството на полезните хранителни вещества.

На повечето бременни жени им се похапват разни лакомства между храненията. Те обаче също трябва да са в здравословния списък с храни.

Ако огладнеете между храненията по време на бременността, вижте някои здравословни идеи за междинни хранения.

Бадеми, шамфъстък, орехи

Ядките са изключително полезни. Бадемите, орехите и шамфъстъкът са много богати на полезни мазнини, фибри и протеини. Те са идеална междинна закуска за бременни, защото засищат и дават много енергия. Важни са за здравето благодарение на минералите и антиоксидантите в състава си.

Ягоди

Ягодите са много бедни на захари, което ги прави чудесни по време на бременност особено в превенцията на гестационен диабет. Ягодите не предизвикват скок в кръвната захар и са прекрасна междинна закуска.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase