Снимка: Istock

Обичаме коледните и новогодишни празници и вкусните трапези, които споделяме с любими хора. Въпреки че всяка година се заричаме, че няма да прекаляваме с храните и напитките, рядко успяваме да овладеем празничния апетит или по-скоро лакомия. В резултат на това, бързо започваме да се чувстваме мудни, подути, подпухнали, а газовете в корема не ни дават мира. За щастие, има редица полезни чайове, които могат да ни помогнат, в комбинация с повече движение и здравословно хранене, да влезем във форма.

Вижте някои от тях.

Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил е известен със способността си да облекчава храносмилателните неразположения, но също така спомага и за намаляване задържането на излишни течности в организма. Най-добрият начин да си направите чай от джинджифил е като обелите малко парче корен от него, настържете го на ренде и го сложите да поври няколко минути. След това прецедете чая и може да му добавите мед и пресен лимонов сок. Тези две допълнения към чая също имат детокс ефект върху тялото.

Чай от глухарче

Ако се чувствате подути и уморени, особено след хранене, то този ароматен чай може да ви помогне да намалите неразположенията, свързани с празничното похапване. Чаят от глухарче е известен с това, че допринася за детоксикирането на черния дроб, успокоява раздразнения стомах и помага в отслабването. Също така има диуретичен ефект, смята се, че помага при умора, анемия и други.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase