Снимка: Istock

Индийското орехче е много популярна подправка в източната кухня, на която трябва да обърнете сериозно внимание. Ако нямате навика да включвате индийско орехче в ястията си, време е да започнете. Тази подправка не само има прекрасен вкус и придава чудесен аромат на ястията, но и има страхотни ползи за здравето. Заради тях заслужава специално внимание на вашата трапеза.

Защо индийското орехче е така полезно и трябва да се консумира често?

Индийското орехче е много здравословно, защото съдържа богата палитра от витамини и минерали. То съдържа магнезий, калий, калций, желязо, витамини от група В, протеини.

Повишава имунитета

Индийското орехче е богато на антиоксиданти, които се борят с възпаленията и улесняват работата на имунната система. Минералите в него също допринасят за укрепването на имунитета, защото са ценен компонент, участващ в редица процеси.

Подобрява съня

Ако хапвате ястия с индийско орехче на вечеря, това ще помогне да спите по-добре. Благодарение на магнезия в състава си, както и на витамините В, индийското орехче релаксира нервната система и мускулите, като това допринася за по-лесно заспиване и дълбок сън през нощта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase