Снимка: Istock

Поддържането на здравословно тегло и добра форма изисква постоянни усилия и най-вече любов и грижа за духа и тялото. Едни от най-трудните за редуциране мазнини са тези в областта на талията. Натрупването на излишни коремни мазнини не само ни кара да се чувстваме зле, но крие и риск от сърдечносъдови заболявания.

Начинът на хранене е в основата на това колко бързо ще се отървем от тях, разбира се без да забравяме и редовната физическа активност. Знаем, че има напитки, които допринасят за увеличаването на сантиметрите на талията ни, като газирани напитки, сокове в кутия, алкохол и други. Вижте обаче за кои полезни чайове е известно, че помагат да стопим корема.

Внимание! Преди консумация се допитайте до лекар.

Чай от куркума

Куркумата е една от най-ценните подправки, които бихме могли да добавим към менюто си. Хубавото е, че можем да я намерим и под формата на чай. Куркумата намалява риска от повишаване стойностите на холестерола, триглицеридите и кръвната захар, сочат западни проучвания. Известно е, че куркумата е полезна за храносмилателната система, а това е важно за свалянето на излишните килограми. Подправката е богата на летливи масла, калий, омега-3 мастни киселини, линоленова киселина, протеини, въглехидрати, фибри, за които е известно, че благоприятстват цялостното здраве.

Зелен чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, известни като катехини, за които се смята, че се борят с упоритите мазнини в областта на талията. Многобройни западни проучвания показват, че редовната консумация на зелен чай помага за намаляване на коремните мазнини. Според учените това се дължи на катехините, които стимулират освобождаването на мазнини от мастните клетки. Но зеленият чай благоприятства и функцията на черния дроб, който играе важна роля в метаболизма на мазнините.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase