Снимка: Istock

Балсамът за устни е продукт, който почти всяка жена използва, за да омекоти устните си. Той обаче надхвърля основното си предназначение, защото може да се използва и по алтернативни начини.

За какво още може да използвате балсам за устни?

За кожички

Кожичките около ноктите загрубяват и се нуждаят от повече хидратация, особено през есента и зимата. Балсамът за устни е обогатен с хидратиращи и овлажняващи вещества, които имат плътна текстура и могат да помогнат за омекотяване на грубите кожички.

Против мазоли

Ако имате слабо място по краката, на което обикновено получавате мазоли, намажете го с балсам за устни. Най-често това са ахилесовите области, малките пръсти, кокалчетата на палците. Това важи особено при обуване на нови обувки или обувки с твърд ръб. Там най-често се образуват мазоли и е добре предварително да се подготвите, като изолирате мястото с малко балсам.

За заглаждане на веждите

Веждите понякога могат да са непослушни и да стърчат в различни посоки. За да ги пригладите лесно, използвайте балсам за устни, за предпочитане безцветен. Върху него можете да използвате любимия си молив за вежди за красив завършек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase