Снимка: Istock

Има различни видове алергии. Някои хора са алергични към определени храни, медикаменти, съставки в козметиката, цъфтежи, акари, мухъл и влага, ухапване от насекоми и други. При съмнение за наличието на алергия, консултацията с лекар не бива да се отлага. Може би едни от най-често срещаните са сезонните алергии като сенна хрема, от прах, акари.

Без значение от вида на алергията, начинът ни на хранене е от съществено значение. Докато има храни, които могат да влошат неразположенията, има и такива, за които се смята, че могат да допринесат за тяхното успокояване. Вижте в галерията ни кои, освен горски плодове, куркума и джинджифил, да добавите към менюто си.

Внимание! Преди консумация се консултирайте с лекар.

Червен лук

Червеният лук осигурява висока концентрация на флавоноида кверцетин, за който е известно, че е мощен естествен антихистамин. Отговорен за наситения червен цвят на лука, той помага да се успокоят клетките, които реагират на алергени във въздуха като цветен прашец и акари. Кверцетин може да се намери и в ябълки, горски плодове и броколи.

Кефир

Когато говорим за алергии, поддържането на имунната система на тялото ни е от ключово значение за намаляването на симптомите. Кефирът е богата на пробиотици напитка, която може да поддържа силна имунна система, като допринася за баланса на полезните бактерии, които се намират в червата. Не бива да забравяме, че около 70 процента от имунните клетки се намират в червата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase