Снимка: Istock

Измиването на лицето звучи като детска игра. Мислите си, че няма къде да сбъркате, но грешите. Има много грешки, които неволно могат да се допуснат при измиване на лицето и тези грешки могат да навредят на кожата.

Къде грешите, когато измивате лицето си?

Използвате гореща вода

Прекалено горещата вода може да е вредна за кожата. Тя действа много по-пресушаващо от хладката вода. Препоръчително е да използвате вода с близка до телесната ви температура или една идея по-студена. Така ще предпазите кожата от дехидратация и ранна поява на бръчки.

Не измивате лицето сутрин

Много жени наблягат на измиването на лицето си вечер, когато свалят грима. Ако забравяте да измивате лицето сутрин, това е грешка. През нощта кожата отделя себум, пот, мъртви клетки, които запушват порите. Това налага измиването ѝ сутрин, за да запазите здравето и блясъка на кожата.

Не измивате вечер

Това е още по-голяма грешка от пропускането на сутрешното измиване на лицето. Ако спите с грим или просто изплаквате лицето си, дори да не носите грим, това оставя кожата замърсена. Недостатъчното измиване на лицето крие риск от запушване на порите, секреция на излишен себум, възпаления, като всичко това е основа за акне и ранно състаряване на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase