Снимка: Istock

Знаем, че закуската е първото и най-важно хранене за деня. Добре балансираната закуска полага основите за един ден, в който да се чувстваме енергични, в добро настроение, без желание да наваксаме с храната на следващите хранения. Ето защо е важно с какво закусваме всеки ден. Плодовете са чудесно допълнение към нашата здравословна закуска.

Кои са едни от най-полезните, които да добавите, вижте в следващите редове.

Ябълки

Тези плодове са богати на фибри, витамин С и антиоксиданти. Също така, ябълките са добър източник на флаваноида кверцетин, който има антивирусни и антибактериални свойства и може да засили имунната система, сочат изследвания. Кверцетинът може да бъде особено полезен при хора със сезонни алергии, смятат западни специалисти. Друго предимство на ябълките е, че се комбинират добре с много храни за закуска, сред които овесени ядки, ядкови тахани и масла, кисело мляко и други.

Горски плодове

Прекрасна добавка са към здравословни палачинки, смутита. Горските плодове като малини и сини боровинки, които дори през есенно-зимния период успяваме да намерим свежи в супермаркетите, са богати на различни фитонутриенти, антиоксидантни и противовъзпалителни хранителни вещества, фибри, витамин С. Имат малко калории и захари, а консумацията им не води до резки повишения на кръвната захар, което пък намалява риска от преяждане през останалата част от деня.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase