Снимка: Istock

 Водата е основата на живота. Тя е нещо, от което тялото ни се нуждае и без което животът е немислим. Дори леката дехидратация е в състояние да влоши здравословното ви състояние и да затрудни почти всички протичащи в организма функции.

Когато спите, нивото на водата в тялото намалява. През деня пиете вода, но през нощта вероятността да се събудите и да изпиете чаша вода е малка. А и не е необходимо, защотонарушаването на съня има своите негативни ефекти.

Природно телата ни губят вода по време на сън. Ето защо е от голямо значение първото нещо, което да правим, когато се събудим е да изпием една чаша вода.

Вижте защо е важно да пиете вода веднага след събуждане.

Хидратирате тялото

Чаша вода след сън възстановява изгубеното количество течности през нощта. Дишането, изпотяването, метаболитните процеси, които текат, докато спите – всичко това е предпоставка за дехидратация. Изпийте чаша вода след събуждане, за да възстановите изгубените течности.

Детокс

Тялото се нуждае от вода, за да може да се детоксикира качествено. Органите, които отговарят за извеждането на токсините – черен дроб, бъбреци, кожа, бели дробове – всички те се нуждаят от добър воден баланс, за да функционират правилно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase