Снимка: Istock

Тапиока е един изключително полезен продукт, който заслужава специалното ви внимание и място в храненето. Тя представлява екстракт от скорбялата на растението маниока и колкото е екзотична, толкова и вече достъпна.

Тапиока води корените си от Южна Америка, но вече е разпространена из целия свят, включително у нас. Тя има множество ползи за здравето, заради което е добре да се включва редовно в менюто и да присъства в колкото се може повече рецепти.

Защо тапиоката е толкова полезна за здравето?

Подобрява кръвообращението и сърдечносъдовата функция

Тапиока е много богата на желязо. Този минерал е от изключителна важност за правилния пренос на кислород и хранителни вещества към тъканите. Желязото е важно за превенция и овладяване на анемията.

Антиоксидантите в тапиока имат противовъзпалителен ефект, който подобрява състоянието на сърдечносъдовата система и подобрява функциите ѝ, контролирайки кръвното налягане и холестерола.

За по-добро храносмилане

Тапиока е много богата на фибри, което подобрява храносмилането и ускорява метаболизма. Фибрите стимулират работата на червата, увеличават ситостта, стабилизират нивата на кръвната захар, намаляват подуването и газовете в корема, облекчават запека. Изобщо редовната консумация на тапиока може да подобри значително храносмилателното ви здраве.

Помага в отслабването

Тъй като фибрите в тапиоката са в изобилие, това ускорява метаболизма и може да ви помогне да отслабнете по-бързо и лесно. Фибрите увеличават ситостта и удължават интервалите между храненията. Дават много енергия и повишават метаболизма, което помага за по-скоростното изгаряне на мазнините.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase