Снимка: Istock

Болката може да се появи по всякакви причини и навсякъде по тялото. Преди обаче да прибегнете към болкоуспокояващи лекарства, вижте как можете да помогнете на тялото си да се справи с болката с помощта на най-естественото нещо – храната.

Някои храни имат невероятен болкоуспокояващ ефект благодарение на веществата в състава си. Те могат да успокоят болка, спазми, крампи, неразположения в различни тъкани.

Ето защо ефектът им е толкова полезен – те не само помагат да потиснете болката, но и да подхраните организма си с прекрасни хранителни вещества.

Кои са храните, които имат болкоуспокояващ ефект?

Джинджифил

Неслучайно поставяме джинджифила на първо място. Той е първенец по този показател, защото притежава невероятни болкоуспокояващи хранителни вещества.

Джинджифилът не само потиска болката, но и намалява възпаленията навсякъде в тялото, подпомага справянето с всякакви храносмилателни проблеми, като гадене, повръщане, киселини, болки.

Сьомга

Сьомгата е една от най-полезните риби. Благодарение на омега-3 мастните киселини в състава си, сьомгата има свойството да потиска възпаленията и болката.

Освен омега-3 в сьомгата се съдържат още витамин С, манган и тиамин, които също имат противовъзпалителен ефект и намаляват болката.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase