Снимка: Istock

Кожата се нуждае от постоянна грижа, за да е жизнена, млада, здрава и сияеща. Можете да се погрижите за нея и през нощта, когато не докосвате лицето си и то не е изложено на външни влияния, изпотяване, грим и други обстоятелства. В този момент кожата поема дълбоко това, с което ще я дарите и е добре да се възползвате от мига.

Кои са триковете за мека и нежна кожа, които действат през нощта?

При загрубяла кожа на краката

Вземете чифт памучни или хавлиени чорапи. Напоете ги със зехтин, кокосово масло или обикновен вазелин. Обуйте ги и след това отгоре обуйте още един чифт, за да не изцапате спалното бельо. Спете с така напоените чорапи всяка нощ в продължение на поне 2 седмици, докато не видите ефект.

Чорапите ще помогнат да не избършете така лесно средството за омекотяване, което сте избрали, а ще помогнат да се поеме добре от кожата.

При загрубяла кожа на ръцете и пръстите

Кожичките загрубяват и се разраняват, особено през есента и зимата, когато условията стават все по-агресивни. Не чакайте да започнат да се закачат по дрехите ви и вместо да ги дърпате или гризете, погрижете се за тях.

Мажете кожата на ръцете и пръстите с кокосово или чисто бадемово масло. Те ще проникнат в дълбочина и ще омекотят грубата кожа.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase