Снимка: Istock

Обичаме да хапваме ядките му като малка закуска между хранения, да го добавяме към десерти (здравословни включително) под формата на стърготини, защото има невероятно свеж вкус. Кокосовият орех! От ядката му се произвеждат кокосовото мляко и масло, а за кокосовата вода знаем, че ни помага винаги да сме добре хидратирани.

Най-често купуваме кокосов орех под формата на стърготини. Ядката на кокоса има лека естествена сладост и редица ползи за здравето. Разбира се, важно е да купуваме качествен продукт, за да извлечем максимални ползи от него.

Вижте в следващите редове няколко причини да хапвате по-често кокосови орехи.

Здрави кости и зъби

Редовната консумация на кокосови орехи подпомага развитието на здрави кости и зъби. Подобрява способността на тялото да абсорбира калций и манган, които са важни за костното здраве. Според учени, кокосовите орехи са храна, която може да намали риска от остеопороза.

Контролира диабета

Кокосът подобрява секрецията на инсулин и изразходването на глюкозата в кръвта, сочат западни изследвания. Също така е известно, че забавя повишаването на нивото на кръвната захар и помага за намаляване на гликемичния глад. Кокосът благоприятства и бързото храносмилане, като подпомага усвояването на хранителните вещества.

За повече енергия

Още една причина да хапваме по-често кокос е, че той ни помага да имаме повече енергия, чрез подобряване на метаболизма и изгаряне на мазнините. Кокосът също така насърчава функцията на щитовидната жлеза и помага за облекчаване на симптомите на хронична умора.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase