Снимка: Pixabay

През есенно-зимния период по-често хапваме цитрусови плодове. Помелото е едно от тях. Той е цитрусов плод, като има различни разновидности. Вкусът му е много подобен на този на грейпфрута, а консумацията му се смята за особено полезна за здравето. Помело е богат на магнезий, мед, калий, фосфор, витамини от група В.

Вижте няколко здравословни причини да го хапвате по-често.

Подсилва имунитета

Помело е чудесен плод, богат на витамин С, който е важен водоразтворим витамин и антиоксидант, играещ ключова роля в имунното здраве. Според западни проучвания, приемането на достатъчно витамин С може да намали симптомите и да съкрати продължителността на инфекциите на дихателните пътища, включително обикновената настинка.

Помело е богат и на други антиоксиданти, които допринасят за намаляване образуването на вредни свободни радикали в тялото, нанасящи вреди върху клетките и водещи до оксидативен стрес.

Забавя признаците на стареене

Храните, които консумираме всеки ден могат да ускорят процесите на стареене или обратното. За щастие, за помело и високото му съдържание на витамин С и антиоксиданти, е известно, че може да помогне за забавяне на признаците на стареене, като предпазва тялото ни от увреждане, причинено от свободните радикали. В допълнение, много разновидности на плода са с високо съдържание на галова киселина, която има ефект против стареене.

 Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase