Снимка: Istock

Окосмяването в интимната зона е едно от най-нежеланите. То е едно от най-често премахваните окосмявания по тялото по много причини, някои от тях неоснователни. Базирани са на митове и погрешни схващания за интимното окосмяване, които всъщност нямат нищо общо с истината.

Кои са погрешните схващания за интимното окосмяване, които са широко разпространени?

Окосмяването в интимната зона е отблъскващо за партньора ви

Един от най-разпространените митове за интимното окосмяване е, че то задължително е неприятно за партньора ви и задължително трябва да сте гладко обезкосмени, за да сте сексуално привлекателни за него.

Това изобщо не е така. Всеки човек има своите интимни и сексуални вкусове и предпочитания. За да сте сигурни в това е най-добре да отворите тази тема и да я изясните. Ако сте на етап да говорите свободно на такива теми, това е още по-приятно и затвърждава близостта помежду ви.

Окосмяването в интимната зона пречи на сексуалното преживяване

Много хора погрешно смятат, че интимното окосмяване може да попречи на сексуалното удоволствие. Това съвсем не е вярно.

Директният допир и триене в кожата по време на секс в някои случаи дори може да влоши усещанията и да предизвика зачервяване и раздразнения. И обратното – окосмяването има основна задача да предпазва кожата.

Интимното окосмяване ви пази от болести, предавани по полов път

Едно от най-честите погрешни схващания е, че окосмяването пази от полово предавани болести. Някои хора не премахват окосмяването в интимната зона, като вярват, че така не е нужно да използват предпазни средства по време на секс.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase