Снимка: ВМА

Специалисти от Военномедицинска академия извършиха седма чернодробна трансплантация от началото на годината, реципиентът и донорът са мъже – съответно на 53 и на 49 години.

Това е втората такава интервенция във ВМА за последните две седмици. Продължи стандартно – около 6 часа. Към момента пациентът се намира в задоволително състояние, екстубиран, контактен и адекватен, коментира проф. Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология. Той изказа благодарност и към колегите си от "Пирогов" за добрата организация при осъществяване на експлантационния процес

Ръководството на ВМА изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите.

Това е 93-та чернодробна трансплантация, извършена от екипите на ВМА от началото на трансплантационната програма в лечебното заведение.

Коментари Напиши коментар

3

Бивш пациент

преди 1 седмица

Професор Владов е бог! Колко народ е спасил да не отидат на ,,оня свят".....Аз съм един от тях,вечно ще съм му благодарен!!! Осма година след операцията съм със семейството си!!!Да сте жив и здрав провесоре!!!

2

До 1

преди 1 седмица

Хахаха, пускай Преслава...., чисто нов му монтираха

1

Боби М- БФС

преди 1 седмица

Благодаря на докторите и наздраве!