Снимка: Istock

Макар и да сме се опитвали да пазим кожата си през горещия сезон, на практика е почти невъзможно да успеем да се скрием от слънцето. Със сигурност и вие сте се изкушили да застанете под жарките му лъчи и да усетите приятната му топлина, запазвайки спомена за тези моменти чак до другото лято. Въпреки всичко, след края на сезона трябва да се погрижите за кожата си и да я подготвите за есента. А ето и няколко начина как да го направите:

Възстановете колагена

Есента е идеалното време, в което да работите върху възстановяването на нивата на колаген и да възобновите количеството му, което може би е било изгубено заради по-честото излагане на слънце. Ако искате да направите това, най-добрият съвет, който можем да ви дадем е да се обърнете към професионалист. Макар че на пазара съществуват безброй продукти, които обещават да снабдят кожата ви с колаген, най-добрият начин си остава да се опитате да направите това в салон, избирайки подходящата за вас процедура. За да поддържате нейния ефект, правете я на всеки 6-8 седмици, а между две посещения при вашия козметик можете да си правите домашни маски.

Приемайте подходящите витамини

Със сигурност основната грижа за кожата ни през лятото е нанасянето на слънцезащитен крем. Но тя не бива да се изчерпва само с това. От огромно значение за красотата и здравият ѝ вид е нашата диета и приемът на достатъчно количество вода. Витамините могат да помогнат за намаляване на бръчките, сухотата, по-грубият вид на кожата и пигментните петна. За да се подготвите за есента, за предпочитане е да включите в ежедневната си рутина четири основни ключови витамина – витамин А, витамин D, витамин Е, витамин K. Витамин D можете да си набавите много лесно, излагайки се на слънце само за 15 минути. Проверете кои храни съдържат другите бюти витамини или пък си ги вземете под формата на добавки. Разбира се, винаги съгласувайте решенията си с вашия лекуващ лекар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase