Снимка: Istock

Плодовете са една от най-здравословните храни, които можете да изберете за вашата диета. Те са източник на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри, флавоноиди и още много други незаменими вещества. Целият този коктейл от елементи е от огромна важност за здравето.

Ето защо плодовете са особено ценни по време на бременността. Те дават богато разнообразие от необходимите вещества за развитието на плода. Важни са и за здравето на майката.

Но сред всички плодове се открояват някои с особено добро влияе върху здравето по време на бременност.

Кои са най-полезните плодове за бременни?

Плодовете, които са отличен избор по време на бременността са кайсии, грозде, грейпфрут, боровинки, малини, пъпеш, диня, череши, киви, круши, ягоди, мандарини, ананас, манго.

Защо тези плодове са така полезни?

Изброените плодове са особено богат източник на антиоксиданти и витамин С. Горските плодове са сред първенците по наличие на тези елементи. Кивито също е един от най-добрите доставчици на витамин С – мощен антиоксидант, контролиращ правилното делене на клетките, което е много важно по време на бременност.

В тези плодове се съдържа бета-каротин, особено в оранжевите. Той също е мощен антиоксидант, който е важен за имунната система, правилното развитие на клетките на нервната система, зрението, епителната тъкан, съединителната тъкан.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase