Снимка: Istock

Плодовете са една от най-здравословните храни, които можете да изберете за своята диета. Въпреки че не е препоръчително те да са основен източник на хранителни вещества, плодовете трябва задължително да присъстват в храненето, защото са богат източник на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри.

Всички тези хранителни вещества и елементи имат мощно действие в превенцията на рак. Плодовете имат антиканцерогенно влияние, а някои от тях се открояват с особени заслуги в тази област.

Кои са плодовете с най-мощно антиканцерогенно действие?

Нар

Нарът е плод с изключително висока концентрация на антиоксиданти. Това го прави един от най-добрите в борбата с рака. Той има мощно противовъзпалително и антиканцерогенно действие, които дължи именно на антиоксидантите в състава си.

В нара се съдържат флавоноиди и танини, които имат доказано антираково въздействие. Заради тях нарът е един от най-препоръчителните и здравословни плодове, които можете да изберете за диетата си.

Грозде

Гроздето също е много богато на антиоксиданти. То съдържа ценни вещества в семките си, които имат полезно действие в борбата с рака на кръвта или левкемията. В гроздовите семки се съдържат етерични масла, които имат свойството да потискат растежа на ракови клетки и развитието на ракови формации.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase