Снимка: Istock

Бременността е период от живота на една жена, в който се налага изключването или ограничаването на някои храни и напитки с оглед на здравословното развитие на плода.

Обикновено кафето, алкохолът и сладките газирани напитки са сред най-забраняваните по време на бременност заради вредните им ефекти върху здравето на майката и плода. В такива случаи много бременни жени се обръщат към чайовете, особено в желанието си да заменят кафето с нещо ободряващо.

Но всъщност чайовете не са така безобидни, както мислите. Силата на билките не трябва да се подценява. Неслучайно много от тях се използват за направата на билкови лекарства за различни цели. В чайовете има висока концентрация на активни вещества от билките, които не бива да се подценяват.

В този смисъл не всеки билков чай е подходящ за бременни. Все пак има някои билкови чайове, които се смятат за безопасни и дори полезни по време на бременността.

Кои са чайовете, които се считат за безопасни през бременността?

Мента

Ментовият чай е сред най-полезните за бременни. Той е богат на ценни вещества, които едновременно ободряват, подхранват, успокояват. Ментовият чай е чудесен начин да се събудите сутрин, но и да улесните заспиването вечер.

Ментата освежава и същевременно успокоява нервната система без да предизвиква повишена възбудимост.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase