Снимка: Istock

Бучки, неравности по кожата, тръпчинки... Целулитът рядко може да бъде сбъркан. По-често срещан при жените, целулитът има редица причини, поради които може да се натрупва. Ген, възраст, хормонални промени, излишни килограми, задържане на излишни течности, неправилно хранене, могат да повлияят върху развитието на целулита.

Добрата новина е, че има как да подобрим състоянието на кожата си и да намалим и целулита – чрез редовна спортна активност, намаляване на захарни и тестени изделия, колбаси, намаляване на консумацията на алкохол, масажи, прилагане на козметика против целулит и т.н.

Тъй като корекцията в начина на хранене е важна, когато не искаме да имаме портокалова кожа, вижте кои плодове и зеленчуци, освен диня, домати, спанак и ананас са полезни за здравето и фигурата ни.

Годжи бери

Малките червени плодове са смятани за едни от най - ефективните в борбата с целулита. Флавоноидите, съдържащи се в годжи бери, благоприятстват здравето на черния дроб и насърчават детоксикацията на организма, което пък помага и за извеждане на излишните течности, намаляването на излишните мастни натрупвания.

Броколи

Те са с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на хранителни вещества. Броколите са суперхрана, съдържа алфа липоевата киселина, която има редица ползи за нашето здраве. Сред някои от тях са повишаване на имунитета, подобряване на метаболизма, полезна е за здравето на сърцето, мозъка, за детокс на черния дроб и други.

Магданоз

Магданозът е естествен диуретик, който прочиства бъбреците и допринася за елиминирането на задържаните излишни течности. Освен това съдържа витамини К1, А, С витамини от група В, които са полезни за здравето и красотата на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase