Снимка: Istock
fallback

Депресията е коварно страдание, което често се бърка с временно лошо настроение. Хората погрешно казват „в депресия съм“, когато просто не се чувстват добре или нямат настроение.

Всъщност депресията е сериозно състояние, което може да прерасне в психо-емоционално заболяване. Ако не бъде овладяна, тя може да прерасне в тежка форма, която да доведе до трайни промени във физическото и емоционалното състояние на тялото.

Много хора не обръщат внимание на признаците, които издават, че страдат от депресия. Това е и една от причините да не се търси навременна помощ за овладяване на това коварно състояние. Колкото по-рано се потисне и овладее, толкова по-малко поражения би нанесла върху личността и нормалния начин на живот.

Кои са прикритите признаци на депресия?

Силна умора

Изтощението и липсата на каквито и да е енергия и желание са сред най-честите скрити признаци на депресия. Това страдание може да се прояви по много различни физически начини, един от които е умората.

Безсъние, трудности в заспиването, често будене

Проблемите със съня могат да са признак на депресия. Когато нервната система е потисната и не работи нормално, сънят страда. Възможно е да се появи безсъние или сънят да се промени. Ако доскоро е бил непробуден и дълготраен, при депресия често се появяват нощни събуждания, трудности в заспиването, лек и недълбок сън.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 месеца

Признаците за депресия е скуката. Примерно младо момиче, или мома чака да дойде любимия и мъжага цяла седмица да я разтресе, а тя научава, че той тресе в момента друга мома! Тя почва да плаче, но и почва да търси нов мъжкар да я тресе и най-накрая го намира - доктора. Доктора я разстриса и тя се оправя.

10

Анонимен

преди 8 месеца

Приятни сънища!

9

Анонимен

преди 8 месеца

депресията е последица от дистрес, когато не можеш да се справиш с някаква промяна- за някой обикновена, за друг непосилна. Липса на адаптация на самия себе си. Мразиш се, чувстваш се нищо, то,, сам сред всички, и просто нищо не те радва, само черни мисли. Трябва да намериш вяра, надежда любов- сламката, която ще ти помогне да си повярваш и да се спасиш. Намираш промяна, нещо за което си струва да се бориш, да живееш, да обичаш и да те обичат. То е скрито вътре в теб. Трябва да го откриеш...

fallback