Снимка: Istock

Никой не иска да остарее, но това все някога се случва. Най-лошото е, когато имаме някои вредни навици всеки ден, за които не осъзнаваме, че ни състаряват по-бързо. За да забавим стареенето е важно да знаем къде грешим в ежедневието си.

Кои са вредните навици, които ежедневно ускоряват остаряването?

Алкохол

Алкохолът състарява, особено в големи количества и особено ако е ежедневен навик. Колкото повече алкохол пиете, толкова по-бързо се случва стареенето на клетките и кожата. Торбичките под очите ще са най-малкият ви проблем. Алкохолът причинява възпаления в тъканите, които състаряват, а в допълнение пречи и на синтеза на колаген.

Заседнал начин на живот

Продължителното седене ви състарява. Ако имате заседнал начин на живот, опитайте се да промените това. Движете се повече, за да ускорите метаболизма си и да се поддържате млади. Тренировките, упражненията, ходенето пеша – всякаква дейност и физическа активност забавя стареенето и стимулира обновяването на клетките.

Пушене

Ако пушите, това със сигурност ще ускори стареенето. Цигареният дим и всички канцерогенни вещества в него ви правят по-стари.

Консумация на червено месо

Редовната и ежедневна консумация на червени и тлъсти меса ускорява стареенето. Не само предизвиква висок холестерол, от което могат да възникнат сърдечносъдови заболявания, но и ви състарява.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase