Снимка: Istock

Умората и претоварването са част от ежедневието на много хора. Изтощението понякога е неизбежно, дори да имате редовен сън и дори да се стараете да отделяте време за почивка и приятни занимания.

Понякога претоварването в работата или струпването на ангажименти в личния живот могат да окажат много голямо влияние върху нервната система. Това отключва вълна от негативни механизми, водещи до крайно изтощение.

Ако не обърнете внимание на знаците навреме, изтощението може да прерасне в бърнаут.

Кои са признаците на крайно изтощение, граничещо с бърнаут?

Чувствате се изморени и без енергия през цялото време

Въпреки че няма видима причина за умората ви, тя не ви напуска. Чувствате се изтощени дори веднага след събуждане. Не сте имали претоварване през изминалия ден, с което да свързвате умората си и въпреки това тя е налице.

Това означава, че в тялото са натрупани прекалено големи нива на стрес, които пречат на нормалните механизми на възстановяване на енергията.

Вие ви се свят, прималява ви

Оплакванията, свързани със световъртеж и прималяване могат да са свързани с много състояния. Едно от тях е нервното пренапрежение, граничещо с бърнаут.

При него нервната система е толкова претоварена, че не може да се справи дори с най-малките предизвикателства през деня. Това води до много ниски нива на енергия и усещане за отпадналост.

Затруднявате се да се изправите бързо

Трудностите в изправянето подсказват много крайна умора, която ви кара да изпитвате усилие дори в едно обикновено действие, каквото е изправянето от седнало положение.

Организмът ви е толкова изтощен, че всяко усилие на мускулите представлява трудност, каквато не би трябвало да съществува.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase