Снимка: Istock

Косопадът е един от най-големите кошмари, с които никоя жена не иска да се сблъсква. Падането на косата е плашещо, а възстановяването ѝ отнема много време. Причините за косопад могат да са много и различни – от лошо и неправилно хранене, драстични диети бедни на протеини и мазнини до здравословни проблеми и хормонални смущения.

Каквато и да е причината, има някои природни средства, които имат изключителен ефект в спирането на косопада и стимулирането на нов растеж. Това са медът и лукът.

Медът и лукът притежават фантастични качества, дължащи се на богатото наличие на хранителни елементи, витамини, минерали, противовъзпалителни и антибактериални вещества в състава им.

За да спрете косопада и да стимулирате растежа на косата, така че тя отново да бъде здрава, жизнена и бляскава, направете си маска с мед и лук против падане на косата.

Какво ви трябва:

  • 1 глава лук;
  • 2-3 супени лъжици мед;
  • Сокът от 1 лимон;
  • 5 капки арганово масло.

Обелете лука и го смелете с пасатор или в блендер. Прехвърлете го в купа. Към него добавете останалите съставки и разбъркайте много добре до получаване на гладка каша.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase