Снимка: Istock

Стриите са един от най-неприятните кожни проблеми, с които много жени се сблъскват. Понякога се получават толкова бързо, че човек не може да реагира. За съжаление се сещаме за тях, когато вече се появят. А най-доброто, което можете да направите срещу стриите е превенцията.

С помощта на някои естествени масла можете да намалите значително риска от поява на стрии. Ако решите да се възползвате от възможността да си направите домашен крем против стрии с натурални масла, ще можете да намалите и видимостта на вече появилите се стрии.

Кои са най-добрите масла против стрии?

Сред най-открояващите се масла за превенция на стриите по кожата, както и за заличаването им, са кокосовото масло, маслото от ший, какаовото масло, маслото от авокадо и натуралното масло витамин Е.

Комбинацията от тези масла прави чудеса с кожата. Прави я мека, еластична, гладка, стимулира регенерирането на клетките ѝ, което заличава различни несъвършенства, включително стрии.

Тези масла, съчетани заедно, имат невероятни дълбоко проникващи свойства, които повлияват кожата изключително добре. Те овлажняват и хидратират в дълбочина, подхранват, правят кожата мека, еластична и по-малко склонна към нацепване.

Как да си направите домашен крем против стрии с натурални масла?

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase