Снимка: Istock

Напуканите пети са проблем, с който не бихте искали да се сблъсквате, особено през лятото, когато носите отворени обувки и сандали. Този неприятен козметичен проблем може да понижи самочувствието ви и да загрози външния вид на стъпалата ви.

Но не и ако знаете как да се справите лесно с напуканите пети. Има някои прекрасни домашни трикове, с помощта на които да решите един път завинаги проблемът с напуканите пети бързо и лесно.

Ето какво трябва да направите, за да върнете мекотата на напуканите си пети.

Сода със зехтин

Содата за хляб има омекотяващи свойства спрямо кожата. Зехтинът също – той съдържа мастни киселини, които подхранват и хидратират в дълбочина, като това омекотява загрубялата кожа.

Разбъркайте 3 супени лъжици сода в 1 л гореща вода. Изчакайте леко да се охлади, така че да можете да потопите краката си. Изчакайте 20 минути, след което подсушете добре и намажете със зехтин. Обуйте чорапи и оставете да попие така през цялата нощ.

Гореща вода с ябълков оцет

Направете си вана за крака с помощта на ябълков оцет и гореща вода. Разтворете 2 чаши ябълков оцет в 1 л гореща вода в леген. Потопете краката, когато температурата стане поносима за кожата. Оставете краката си накиснати за поне 30 минути. След това изстържете загрубялата кожа с пемза. Нанесете овлажняващ крем.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase