Снимка: Istock

Валерианата е билка, която има прекрасни успокояващи свойства. Тя е известна с положителното си въздействие върху нервите. Неслучайно е основна съставка в редица продукти за успокояване на нервната система.

Можете да си направите чай от валериана, който има фантастични ползи за здравето благодарение на активните вещества в тази чудесна билка.

Защо чаят от валериана е толкова полезен?

Успокоява тревожността и безпокойството

Валерианата преди всичко е полезна за нервната система, защото намалява стреса, а заедно с него тревожността и безпокойството. Чаят от валериана може да се пие по всяко време на деня по няколко пъти за най-добри резултати.

Помага при стомашни неразположения

Чаят от валериана успокоява раздразнен стомах, особено вследствие на повишена нервност и раздразнителност, което се отразява на храносмилателния тракт. Оказва положително влияние и на червата при разстройства, подуване и забавени движения на мускулатурата им.

За по-добър сън

Ако страдате от безсъние, пийте чай от валериана. Той помага да възстановите продължителността и дълбочината на съня си. Изпийте една чаша чай от валериана един час преди лягане.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase