Снимка: Istock

Червеният винен оцет е с по-остър и наситен вкус и поради тази причина се използва за по-тесен кръг от ястия. Повечето хора наблягат на ябълковия оцет в рецептите си не само заради вкуса му, но и заради здравословните му качества, с които е известен.

Червеният винен оцет обаче е не по-малко полезен от ябълковия. Той притежава фантастични качества, които подобряват здравословното състояние по много начини.

Какви са ползите за здравето от червения оцет, заради които да го включвате по-често в храненето?

Ускорява топенето на мазнините

Червеният винен оцет има свойството да ускорява топенето на телесните мазнини. Това го прави приятел в отслабването. Оцетната киселина в него улеснява процеса на изгаряне на мазнините. Ако включвате червен винен оцет ежедневно в менюто си, отслабването и намаляването на коремните мазнини ще бъде по-лесно за вас.

За контрол на апетита

Червеният винен оцет потиска апетита, което е още един плюс към положителните му ефекти спрямо отслабването. Едно от най-трудните неща, с които опитващите се да отслабнат хора се борят, е именно апетитът. Ако успеете да го потиснете, ще ви е по-лесно да се справите с излишното тегло.

В червения винен оцет се съдържат полифеноли, които съдействат за ограничаване на приема на излишни калории, благодарение на потискащите апетита ефекти. Освен това в червения винен оцет се съдържат и множество минерали, които допълнително намаляват глада и преяждането. Сред тях са желязо, калий, витамини от група В.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase