Снимка: Istock

Черният дроб е незаменим орган, без който не можем да живеем. Неговите функции са от изключително значение за здравето и живота. Заболяванията на черния дроб сериозно застрашават живота, заради което е важно да се грижим за здравето му.

Черният дроб има една много съществена функция и тя е да пречиства тялото от токсини. Това обаче предизвиква натрупването им именно в неговите тъкани. Натрупването на токсини в черния дроб може да причини сериозни здравословни проблеми.

Кои са признаците на натрупани токсини в черния дроб?

Покачване на теглото

Ако черният дроб е пълен с токсини, това затруднява останалите му функции, които са свързани с контрол на храносмилането. Черният дроб секретира ензими, които участват в разграждането на хранителните вещества.

Когато черният дроб е пълен с токсини, метаболизмът може да пострада и това да е предпоставка за трупане на тегло.

Болка в дясната област на корема

Черният дроб се намира отдясно в коремната кухина. Възможно е да се появи лека тъпа болка в тази област, ако черният дроб не работи правилно заради натрупа ни токсини.

Подуване, задържане на вода

Черният дроб участва в контролирането на нивото течности в организма. При натрупване на токсини в него тази функция се затруднява. Възможно е да започнете да задържате вода, като резултат от което е подуването на ръцете, краката, корема, поява на торбички под очите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase