Снимка: Istock

Ако спазвате хранителен режим, със сигурност специалистът, с който работите ви е изготвил хранителен план, в който трябва да има поне четири (или повече) хранения – три основни и една или две междинни закуски. Според мнозина честото консумиране на малки порции храна ще ускори метаболизма ви и ще ви помогне да загубите излишните мазнини. В следващите редове ви предлагаме и няколко идеи за здравословни междинни закуски. Ето ги и тях:

Диня

Вероятно не ви е хрумвало, че любимият на мнозина плод всъщност може да се превърне в страхотен снак. Динята е особено актуална за сезона и тя не само ще ви помогне да останете хидратирани (тъй като съдържа 92% вода), но и ще ви зареди с енергия, защото има захар и е богата на витамини и минерали.

100 грама диня съдържат 30 калории/ 0,61 г протеин/ 7,55 г въглехидрати/ 0,15 г мазнини

Хумус

Ето още една идея за нетрадиционна междинна закуска. Хумусът е паста, която се прави от нахут, сусамов тахан, зехтин, чесън, червен пипер и лимонов сок – все съставки, които ще се отразят благотворно на тялото ви и със сигурност няма да саботират диетата ви.

100 грама хумус съдържат 166 калории/ 10 г мазнини/ 14 г въглехидрати/ 8 г протеин

Резенчета ябълка с фъстъчено масло

Ако харесвате плодовете, но не се стараете да ограничите консумацията им, за да предотвратите пика на кръвна захар, които те биха причинили, можете да ги комбинирате с мазнини – например с фъстъчено масло. Така ще заситите глада си за сладко и ще заредите организма си с полезни мазнини. По желание, можете да добавите и няколко боровинки, с които да декорирате резенчетата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase