Снимка: Istock

Бременността е период, в който нарастващият плод се нуждае от пълноценна храна, с помощта на която да се развие нормално. Разнообразното хранене и включването на колкото се може повече здравословни храни е от ключово значение за здравето на бебето и майката.

Някои храни се открояват с особено големи ползи за здравето, заради които ги наричаме суперхрани. Те притежават фантастични качества, дължащи се на антиоксидантите, витамините, минералите, протеините и полезните мазнини в състава им.

Кои са суперхраните, които са много важни за бременните жени?

Пълнозърнест хляб и продукти

Пълнозърнестите храни са полезни и са позволени при различни диети. Пълнозърнестият хляб и продуктите, приготвени от пълнозърнесто брашно са богати на фибри, протеини и минерали. Те са незаменим източник на фосфор, фолиева киселина, калций, витамини от група В, желязо, а всички те са изключително важни по време на бременността.

Картофи

Картофите са много богати на желязо, фибри и витамини. Те дават много енергия и са чудесен начин да се заредите с витамин С по време на бременността.

Млечни продукти

Калцият е важен минерал по време на бременността, а млечните продукти са негов основен източник. В тях се съдържат и ценни протеини и витамини, от които бременните жени се нуждаят.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase