Снимка: Istock

Един от най-вредните навици е тютюнопушенето. Вредите от него са добре известни на пушачите. Все пак, ако сте решили да намалите цигарите или да се откажете напълно, е добре да се консултирате със специалист как точно да подходите, според това колко ви е трудно да се справите с липсата на цигари. Въпреки това е известно, че някои ароматни етерични масла биха могли да помогнат в процеса на отказване от тютюнопушене.

Те биха могли да се ползват в дифузер, за инхалация, аромалампа. Вижте кои са.

Внимание! Преди употреба на етерични масла се допитайте до лекар или сертифициран консултант, който да ви насочи как правилно да ги ползвате.

Етерично масло от ангелика

Етеричното масло от ангелика се използва за облекчаване на главоболие, настинки и болки в ставите, псориазис, екзема, смята се че подобрява имунитета, подхранва кожата и други. Известно е, че ароматните му съединения могат да стимулират дихателната система, за да намалят желанието на пушача да посегне към поредната цигара.

Етерично масло от черен пипер

Доказано е, че черният пипер намалява никотиновия глад и помага при отказване от тютюнопушенето. Вдишването на етерично масло от черен пипер (не директно) намалява желанието за цигари, защото стимулира дихателната система по начин, подобен на цигарения дим, съобщава therippleco.co

Етеричното масло е особено ефективно за спиране на тютюнопушенето, когато се използва в комбинация с етерично масло от ангелика. Според западно проучване, употребата на масло от ангелика помага на хората да издържат по-дълго, без да изпушат следващата си цигара, докато маслото от черен пипер помага за намаляване на желанието за цигари.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase