Снимка: Istock

Етеричното масло от бодлива круша притежава фантастични свойства. Те го правят невероятно полезно за кожата. Ако досега не сте се сещали да го прилагате, а сте наблягали предимно на бадемовото, кокосовото или аргановото масло, време е да внесете свежа нотка в рутината си за красота.

Маслото от бодлива круша или още опунция, е изключително богат източник на витамин Е. Този мощен антиоксидант подхранва кожата в дълбочина, съдейства за регенерирането на клетките, намалява възпаленията, забавя стареенето и появата на бръчки. Съдържа висока концентрация на ненаситени мастни киселини, които са от голямо значение за кожата.

Маслото от бодлива круша съдържа още олеинова, линолова, стеаринова и палмитинова киселини. Те в комбинация с токоферола в състава на маслото от опунция правят чудеса с кожата, подхранват, поддържат я млада и стегната, контролират секрецията на себум.

Какви са основните ползи за кожата от маслото от бодлива круша?

Подхранва, овлажнява, омекотява кожата

Маслото от опунция има прекрасни хидратиращи и подхранващи свойства. Те вкупом допринасят за поддържане на младия ѝ външен вид, стегнатост и гладкост. Кожата сияе и е здрава, добре подхранена, жизнена и с по-малко бръчки.

По тази причина маслото от бодлива круша е и много полезно за суха и повехнала кожа. Семената в този плод притежават прекрасни качества. Етеричните масла са предимно концентрирани в тях. Редовното им използване подобрява хидратацията и състоянието на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase