Снимка: Istock

Тя има наситен златистооранжев цвят, предлага се под формата на прах, хранителна добавка или корен – куркумата. Една все по-предпочитана подправка, която не само добавя интересен вкус на ястията и ги прави по-цветни, но е изключително полезна за здравето. Куркумата е от едно растително семейство с джинджифила. В китайската и индийска кухня и медицина се използва от стотици години за подобряване на здравето.

Внимание! Преди прием на хранителни добавки и консумация се консултирайте със специалист.

Вижте 20 добри причини да добавяте по-често куркума към вашите рецепти.

1. Подпомага храносмилането.

2. Смята се, че има противоракови свойства.

3. Спомага за намаляване на възпалението в организма.

4. Допринася за контролиране на нивата на кръвната захар.

5. Допринася за контролиране на нивата на холестерола.

6. Грижи се за здравето на сърцето.

7. Има антиоксидантни свойства.

8. Укрепва имунитета.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase