Снимка: Istock
fallback

Мигрената е повтарящо се главоболие, причиняващо силна болка, която може да се усети и като пулсираща. Мигренозното главоболие е по-тежко и може да продължи от няколко часа до дни. Причина за появата на главоболието могат да са разнообразни – от недоспиване и стрес, до неправилно хранене, хормонални промени и други.

Храните и напитките, които консумираме са от съществено значение за това колко често ще страдаме от това неразположение. Има някои чайове, които освен прекрасен аромат ни носят и облекчаване на главоболието. Вижте кои са.

Чай от лавандула

Лавандулата отдавна се използва за подпомагане на съня, релаксацията, намаляване на тревожността и лошото храносмилане. Чаят от нея има прекрасен аромат и се смята, че има обезболяващи и успокояващи свойства. Спомага за намаляване на главоболието, менструалните неразположения, нервен стомах.

Чай от куркума

Активното съединение в куркумата – куркумин, е известно като ефективно противовъзпалително средство. Изследванията показват, че чаят от куркума намалява мигрената, помага за подобряване стойностите на холестерола, засилва имунитета, подобрява храносмилането и други. Към него винаги може да добавите и малко канела, тъй като тя също има противовъзпалително действие, а и други полезни свойства. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Гошо

преди 1 година

При главоболие: щипка сол на дланта. В 200 мл. вода се капват 10 - 15 капки 3% кислородна вода. Поема се солта и се пие водата. До 10 минути главоболието преминава. Проверено многократно.

12

Анонимен

преди 1 година

Чай от мента помага повече от изброените при главоболие:(

11

Анонимен

преди 1 година

чай с ром, чай с водка, чай без чай и т.н.

fallback