Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Почти 20 на сто от американците използват лекарство за сън, понякога или редовно, съобщи ЮПИ, като се позова на информация от здравните власти.

Хапчетата, които се отпускат със или без рецепта, са обичайно решение на проблемите със съня, каза Линдзи Блек, здравен статистик в Националния център за здравна статистика към американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията.

С помощта на данни от Националната здравна анкета за 2020 г. Блек и колегите й са установили, че 8,4 на сто от американците на възраст над 18 г. използват хапче за сън всяка нощ или през повечето нощи. Други 10 на сто казват, че прибягват до лекарство за сън понякога.

Жените прибягват до лекарствена помощ за сън по-често от мъжете и броят им се увеличава с напредване на възрастта.
(БТА, Антоанета Маркова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

палава баба

преди 1 година

След кекс с дядото заспивам най- сладко, ама рядко ми се случва. И 1-2 бирички помагат при безсъние, а при пълнолуние без кекс мента, глог и валериана и чай от лайка.

23

Анонимен

преди 1 година

Немам проблеми със съня. Вечерта в 12 като почнах дота, бум-бам до 6 сутринта. Събудих се в 11. Сега се двуумя да разходя кучето и да си взема трева или да бия една и да лягам за второ кръгче. Добре, че отказвам да се изнеса и си пуснах апартамента под наем да ми е широко на сънната артерия.

22

Анонимен

преди 1 година

А останалите поолзват кой марухуана кой бело.

fallback