Снимка: Istock

Главоболието е едно от най-често срещаните неразположения. То може да се дължи на стрес, дехидратация, недоспиване, глад, високо кръвно, предменструален синдром,излагане на силно електромагнитно поле, дори на магнитни бури, слънчеви изригвания и т. н. Някои храни и напитки също могат да доведат до мигренозно главоболие. Ако имаме чести прояви на това неразположение, винаги е важно да се допитаме до лекар. Въпреки това е добре да знаем кои напитки могат да ни помогнат да намалим болките в главата. Вижте в галерията, за кои освен водата и кокосовата вода се смята, че могат да помогнат.

Бадемово мляко

Полезните бадеми са богати на магнезий, който е важен минерал. Според западни проучвания, хората, при които той е в по-ниски стойности, страдат по-често от мигрена. Изследванията показват, че магнезият може да помогне за облекчаване на мигренозното главоболие и дори да предотврати бъдещи пристъпи на мигрена. Бадемовото мляко е чудесно да се консумира самостоятелно, да се добавя към смути, овесена каша и т. н.

Сок от грозде

Ако имате възможност, приготвяйте си го у дома. Гроздовият сок е добър източник на магнезий, важен минерал, който е свързан с подобряване на пристъпите на мигрена. Дефицитът на магнезий може да е причина за недобро предаване на нервни импулси, което може да играе роля в пристъпите на мигрена, смятат учените. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase