Снимка: Istock
fallback

Бръсненето на краката е един от най-лесните начини да премахнете бързо и гладко нежеланото окосмяване. Лошото е, че след бръснене кожата може да стане суха, раздразнена, зачервена, да се появят пъпки. Така лесното и бързо бръснене се превръща в истинско изпитание, пред което са изправени милиони жени.

За щастие има няколко лесни начина да се справите с кожните проблеми след бръснене. Ето 3 лесни стъпки за гладки и меки крака след обезкосмяване със самобръсначка.

Използвайте хидратиращ сапун

Много е важно кожата да бъде винаги добре хидратирана. Това не става, като използвате хидратиращ продукт еднократно. Не очаквайте резултати, ако не сте постоянни в овлажняването на кожата. Именно заради това е важно да използвате хидратиращ измиващ продукт, който едновременно отстранява замърсяванията, но и хидратира.

Нанасяйте овлажняващ крем или лосион

Още преди кожата да е изсъхнала след баня и бръснене, нанесете хидратиращ и дълбоко овлажняващ продукт. Направете го, докато кожата е още леко влажна. Така ще помогнете на влагата да остане и да попие в дълбочина в кожата. Избирайте продукти, които не са прекалено тежки и мазни, защото те запушват порите на кожата и могат да влошат раздразнението. За предпочитане са продукти с по-лека текстура, които попиват бързо и лесно, без да утежняват.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Чубака

преди 1 година

Сок от охлюви и свинска мас.

5

анонимен

преди 1 година

Какви са тез клечки за зъби на снимката

4

фигурант

преди 1 година

Бърз секс с готин пичага, преди мъжът ти да се върне от работа, успокоява.

fallback