Снимка: Istock
fallback

Една от най-често консумираните добавки към ястия, сандвичи, барбекю, сосове, маринати е горчицата. Някои я предпочитат пикантна, други избират сладка, дижонска и други. С горчица е по-вкусно, но оказва се, тя е нещо повече от удоволствие за нашето небце. Вижте 10 ползи от консумацията ѝ и не забравяйте да избирате винаги продукти с високо качество.

1. Помага за детокса на тялото – Горчицата е отличен източник на фитохимикали и антиоксиданти, които могат да помогнат за защита на клетките и премахване на токсините от организма.

2. Помага в контрола на кръвната захар – Според западни изследвания, консумацията на горчица може да помогне за понижаване на нивата на кръвната захар и подобряване на инсулиновата чувствителност.

3. Синапеното семе може да бъде полезно за вашето сърдечносъдово здраве – Горчицата се прави именно от него, а учените смятат, че то може да помогне за понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерола. Също така, горчицата е източник на калий, който е важен електролит, помагащ за мускулната функция и регулиране кръвното налягане.

4. За силен имунитет – Още една полза от консумацията на горчица е, че е добър източник на селен, който е минерал, изключително важен за поддържането на имунната система. Горчицата също така съдържа съединения, които имат антимикробни и противовъзпалителни свойства, показват изследвания.

5. Подобрява мозъчната функция – Учени смятат, че синапеното семе има някои ползи за мозъчната функция, благодарение на съединения, които се съдържат в него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

До 6

преди 1 година

Е ха дано !

6

5. мозъчната функция

преди 1 година

Като ям горчица ставам много умен и преставам да пиша глyпoсти тук.

5

Горчицата е полезна

преди 1 година

защото е горчива.

fallback