Снимка: Istock

Когато говорим за идеално тегло и диети – всяка една от нас има какво да каже по въпроса – именно защото всеки организъм е различен и за него трябва индивидуален подход. Често пъти откриваме това, което ни действа добре по метода проба-грешка. Но има ли все пак диета, която е подходяща за всеки? На практика всяка една претендира да е такава, но за съжаление установяваме, че това не е точно така. На помощ тогава идва природата – тя е и основното вдъхновение за човека, измислил тази диета – натуропатът Питър Д’Адамо. В какво се състои тя? Той твърди, че храната, която консумираме, взаимодейства по химичен път с нашия тип кръвна група и че ако спазваме хранене, съобразено с нея, ние ще преработваме храната много по-лесно.

И така – какви храни трябва да приемаме според кръвната група? Ето и пълния списък тук:

Ако имате кръвна група 0

Наричана групата на ловците. Ако сте носители на тази кръвна група, за вас е препоръчително да консумирате храни, богати на протеини и по-специално – пуешко, риба и зеленчуци. Трябва да сте по-внимателни със семената, бобовите култури и млечните изделия – тях можете да консумирате, но в по-малки количества. Според създателя на този режим, хора с такава кръвна група трябва да помислят за приемането на определени хранителни добавки, които са свързани със здравето на стомаха, тъй като те са предразположени към проблеми в тази област.

Ако имате кръвна група А

Това е кръвната група на земеделците. За хора като вас се препоръчва да спрете консумирането на месо. Диетата ви трябва да бъде базирана на плодове и зеленчуци, бобови култури, пълнозърнести храни. За предпочитане е те да бъдат пресни или с органичен произход, тъй като според д-р Д’Адамо такива хора имат прекалено чувствителна имунна система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase