Снимка: Istock

Лошият дъх е проблем, с който никой не иска да се сблъсква. И въпреки това той се появява в различни моменти и по различни причини, като понижава самочувствието ни. Преди да побързате да лапнете дъвка или бонбон, които имат редица отрицателни ефекти за здравето, вижте как можете да противодействате на лошия дъх с помощта на някои полезни храни, борещи се с неприятната миризма в устата.

Бадеми

Горчивите бадеми са не само здравословна храна, но и полезно средство да се отървете от лошия дъх. Те съдържат съединения, които се борят с халитозата (лош дъх) и оставят свеж вкус в устата.

Кисело мляко

Киселото мляко е полезно, защото съдържа много протеини, калций и млечна киселина, като тя има свойството да подобрява лошия дъх в устата. Консумацията на кисело мляко е прекрасен начин да предпазите венците от възпаления и инфекции.

Ябълки

Ако гризете по една ябълка на ден, това ще ви помогне да имате здрави венци, зъби без плака и зъбен камък, както и приятен свеж дъх. Ябълките помагат за отстраняване на остатъците от храна, които са главен виновник за поява на лош дъх.

Магданоз

Пресният магданоз има множество свойства по отношение на здравето, тъй като е богат на антиоксиданти, фибри, минерали. Той обаче е и прекрасен за премахване на лошия дъх. Просто сдъвчете няколко листа пресен магданоз. Той ще остави свеж аромат и вкус в устата ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase