Снимка: Istock

Знаем, че ежедневната консумация на плодове е много важна за доброто здраве. Всеки сезон ни предлага своето богатство от полезни плодове. Знаете ли, че динята спомага за намаляване на мускулните крампи, черешите пък за облекчаване на ставните болки, лимоните спомагат за детокс на тялото, а за ягодите се смята, че подобряват състоянието на косата.

Вкусната тиква и мангото пък намаляват риска от възпаления в тялото, подсилват имунитета и помагат при запек.

Вижте още няколко любими плода и за какво са полезни те.

Авокадо за защита на кожата

За вкусното авокадо се смята, че спомага за забавяне процесите на стареене. Според западни учени, авокадото съдържа съединения, които могат да предпазят кожата ни от увреждане от слънцето, за което е известно, че причинява бръчки и други индикатори за стареене. Не бива да забравяме, че плодът е богат на мазнини, които са полезни за цялостното здраве, но и за здравето и красотата на кожата.

Бананите могат да предотвратят образуването на камъни в бъбреците

Бананите ни осигуряват добри количества калий и се смятат за едни от най-полезните храни (заедно с лимоните и доматите), намаляващи риска от камъни в бъбреците. Също така, плодовете ни осигуряват и витамин В6, който помага на черния дроб и бъбреците да имат добра функция и на магнезий, който също намалява риска от камъни в бъбреците.

Сини боровинки

Те са суперхрана, с много ползи за здравето, включително и това на мозъка. Сините боровинки са богати на антиоксиданти, което означава, че имат противовъзпалителни и антиоксидантни ефекти и могат да подобрят паметта.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase