Снимка: Istock

Нека бъдем откровени – в наши дни пластичната и естетична хирургии изживяват истински бум! Трендовете вече владеят не само дрехите и аксесоарите, а и нашите тела. Както във всяко нещо – и тук виждаме само позитивните аспекти – но разровим ли се, ще открием, че както при всяка операция, и тук съществуват рискове и усложнения – при това съвсем не малко.

Какво подтиква и млади жени да направят подобни интервенции? Може би стремежът да бъдат както всички други? Или пък нехаресването на себе си? Има ли начин да избегнем това? Разбира се – винаги можем да потърсим далеч по-неагресивни методи, за да сме красиви и млади за по-дълго.

Ще ви предложим няколко естествени начина, с които можете да увеличите бюста си и да бъдете много по-уверени. Ето ги и тях:

Масаж на гърдите

Може би ви звучи странно, но какво от това? Заслужава си да пробвате, ако искате да имате по-голям бюст и да спестите десетки хиляди левове. Какво казва науката? „Масажът увеличава притока на кръв, като същевременно помага за отделянето на специфични хормони, които могат да накарат гърдите да увеличат обема си.“

Как да си направите масаж у дома?

Първата стъпка е да нанесете крем за стягане на бюста – около ареолата и зърната. След това масажирайте с кръгови движения по посока от долната част на гърдите до мишницата. Повторете 15 пъти. След това натиснете акупунктурните точки, които се намират под гърдите, на нивото на зърната. Задръжте за минута-две. Следващата стъпка е да хванете гърдите и леко да ги раздалечите една от друга, нека палците се движат в обратната посока (навътре). Повторете отново 15 пъти. За около минута-две масажирайте и всяка гърда от долу нагоре с целите длани. Обхванете гърдата, леко притиснете и насочете натиска към ареолата. Повторете 20 пъти с всяка гърда. Завършете с натиск върху точката на слънчевия сплит за около 3 минути.

Прием на противозачатъчни

В никакъв случай не ви насърчаваме да приемате подобни препарати без изрична лекарска препоръка. В днешно време вече формулите на тези лекарства са доста по-изчистени и приемът им далеч не е свързан с толкова странични ефекти, както в миналото. Освен хормонален баланс, противозачатъчните могат да имат и друг позитивен ефект.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase