Снимка: Istock
fallback

Смяната на сезоните е период, в който организмът ни трябва да пренастрои биологичния си часовник и да нагласи ритъма си. Тялото се опитва да компенсира липсите на ценни нутриенти, за да може да функционира по-добре. Трябва да се подготвим за идващата есен, за да бъдем здрави, да се чувстваме добре и да можем да посрещнем предизвикателствата на живота. Как можем да направим това?

Предлагаме ви бързи и лесни идеи за детокс напитки, които освен че ще ви освежат, ще ускорят метаболизма, ще подобрят работата на стомашно-чревния тракт и ще ви помогнат да се чувствате по-млади и свежи. Искате да узнаете рецептите им? Ето ги и тях:

Смути от портокал, морков и джинджифил

Количествата на продуктите зависят от вашия вкус. Портокалите изобилстват от витамин C, а пък морковите са богати на фибри и бета-каротин, който помага за храносмилането и загубата на тегло. Джинджифилът е старо и изпитано средство при проблеми със стомаха – храносмилане, подуване, газове и спазми. Освен това той притежава противовъзпалителни свойства. Не се колебайте, а започнете деня си с тази вкусна напитка!

Зелен чай

За неговите благотворни свойства се знае от векове – можете да го използвате, за да подпомогнете отслабването си, да се освободите от излишните токсини, да се освежите, без да предозирате с кофеин. Нека не забравяме и най-важното – зеленият чай може да ви помогне в борбата с наднорменото тегло и да съхрани младостта ви. За да омекотите вкуса му, можете да добавите жасмин или лимон.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Мише, дай пет напитки за оргазма. Знаем, че си експерт в тая сфера.

6

Добро а не зло

преди 1 година

Някои хора искат аз да бъда нежелан от всяко общество от хора!Някои хора искат аз да живея зле цял живот!Някои хора искат аз да бъда окаян цял живот!Някои хора искат аз бъда все сам!Някои хора искат от нищо да не зависи!Някои хора искат аз да бъда жалък сиромах за цял живот!Защо така?Поради какви причини аз съм нежелан навсякъде?Не съм ли човек?Не ми трябва Любов ли?

5

палава нахъсана мома

преди 1 година

в леглото на зрял коч - рецепта за детокс

fallback