Снимка: Istock

Безпокойство и тревожност са две често срещани състояния, които засягат милиони хора по света. Напрегнатото ежедневие, стресът, личните и професионални проблеми могат да повишат тревожността и да влошат състоянието на нервната система, от което да последват редица здравословни състояния.

Хроничното състояние на безпокойство и тревожност могат да имат сериозни последици за психическото и физическото здраве. Преди да се обърнете към прием на медикаменти, можете да опитате с някои природни средства против тревожност, които имат мощни успокояващи и релаксиращи свойства.

Кои са 10-те най-добри натурални средства при тревожност и безпокойство?

1. Лайка

Лайката е прекрасна билка с успокояващи свойства. Чаша чай от лайка може да ви помогне да подобрите настроението си, да заспите по-лесно, да се отърсите от стреса през деня.

2. Валериана

Валерианата е билка с доказан ефект при тревожност, безпокойство и стрес. Тя има завидни успокоителни свойства без да води до привикване. Съдържа седативни съединения, които подобряват съня, успокояват нервната система и спомагат за борбата със стреса.

3. Маточина

Маточината е ароматна билка с успокояващи свойства. Можете да си направите чай от нея и да добавите някои други билки с релаксиращи свойства. Така ефектът ще е още по-добър. Маточината намалява стреса и тревожността, като насърчава доброто настроение и подобрява съня.

4. Упражнения

Тренировките и физическата активност също са природен начин за борба с тревожността. При физическо натоварване се освобождават ендорфини, подобряващи настроението и намаляващи безпокойството.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase