Снимка: Istock

Обичаме лятото, слънцето и всички забавления и възможности за почивка, които този сезон ни дава. Но дори и през горещите летни дни не сме защитени от вируси, настинки. Ето защо е важно да спазваме и през лятото отлична лична хигиена, да консумираме повече пресни плодове и зеленчуци, да спортуваме редовно, да се опитаме да намалим стреса, за да поддържаме стабилна имунна защита. Как още бихме могли да защитим организма си?

Кисело мляко, кефир, извара

Вкусни храни, богати на пробиотици. Пробиотиците имат широк спектър от предимства за здравето ни, включително като средство за повишаване на имунитета. Спомагат за поддържането на добро храносмилане, а както знаем около 80% от имунните клетки се намират в червата. Осигуряват ни и малко количество витамин D, за който е известно, че е важен за добрия имунитет.

Цитрусови плодове

Въпреки че през летните месеци хапваме повече сезонни плодове, не бива да забравяме за лимони, лайм и грейпфрут. Цитрусовите плодове са с много високо съдържание на витамини А, В6, С и много други хранителни вещества, които спомагат за повишаване на имунитета. Може да ги консумираме по различни начини, като не бива да забравяме и за чаша вода със сок от лимон и малко мед. Чудесна комбинация за повече здраве.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase