Снимка: Istock

Знаете ли какво е общото между водата, напитката приготвена с натурално какао, оризовото и бадемово мляко без захар, кафето? Това са едни от най-полезните напитки за сърдечното здраве. Хранителният ни режим е от съществено значение за поддържането на здраво сърце, дори и да сме в отлично здраве.

Изборът ни на храни, намалява риска от повишаване на кръвната захар, кръвното налягане, холестерола, триглицеридите, които крият риск от редица сърдечни проблеми. Напитките не са изключение. Вижте в галерията ни кои са едни от най-полезните напитки за здраво сърце.

Доматен сок

Пресният доматен сок е богат на витамини и минерали, които помагат в борбата със сърдечните заболявания, смятат учени. Той е богат на витамини С и Е, желязо, магнезий и калий, от които тялото ни се нуждае, за да поддържа притока на кръв и да премахва излишния натрий от организма. Доматите съдържат и ликопен – антиоксидант, който помага за укрепване на артериите, намалява холестерола и намалява риска от сърдечни заболявания, сочат изследвания.

Смутита със суперхрани

Смутитата могат да бъдат много полезни за здравето на сърцето, стига да знаем какви продукти да комбинираме и да не прекаляваме с консумацията им разбира се. Ако обичате да си приготвяте смутита, не забравяйте да добавите сини боровинки, спанак, семена от чиа, ленено семе, нар. Тези суперхрани осигуряват на сърцето важни хранителни елементи, включително и омега-3 мастни киселини. Манго и банан също са полезни плодове за сърцето.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase