Снимка: Istock

Той е едно от най-красивите цветя, които природата е създала. Лотосът – има своето религиозно и културно значение в редица култури. Богатството на балансиращи масла и важни витамини, го прави все по-предпочитан от козметичната индустрия, като средство за подобряване здравето и красотата на кожата (и косата).

Защо да изберем грижа, която е обогатена с лотос?

Третиране на суха и лющеща се кожа

Лотосът осигурява интензивна хидратация на кожата, без да създава условия за почвата на пъпки или черни точки. Редица козметични брандове използват в своите формули предназначени за хидратация на кожата екстракт от лотос.Освен че осигурява овлажняване, лотосът помага за подобряване на еластичността на кожата. По този начин се намаляват фините линии и бръчки.

Стяга кожата

Лотосът има естествени стягащи свойства и това го прави подходящо цвете за кожите с повече широки пори. Ето защо лотосът влиза и в състава на козметика за по-смесени към мазни кожи. В допълнение се смята, че повлиява добре и кожата склонна към акне.

Богат на антиоксиданти

Лотусът е добър източник на антиоксиданти, които правят кожата ни по-красива и здрава. Подпомага клетъчния обмен и насърчава растежа на нови кожни клетки. Антиоксидантите, флавоноидите и полизахаридите, които присъстват в него, помагат в борбата със свободните радикали, които нанасят щети върху кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase