Снимка: Istock
fallback

Етеричното масло от мента е известно с полезните си свойства в облекчаване на главоболие, храносмилателни проблеми, депресия, тревожност, проблеми със съня. Но то има превъзходни качества и по отношение на косата и скалпа. Антимикробните и антибактериални естествени съставки в ментовото масло стимулират растежа, облекчават сърбежа, лющенето и пърхота, изглаждат косъма и ободряват косата.

Защо да използвате масло от мента за коса и скалп?

Антимикробни свойства

Маслото от мента има мощни противовъзпалителни, антивирусни, антибактериални, противогъбични свойства, които влияят изключително положително на скалпа. Секрецията на себум, наслагването на мъртви кожни клетки, пот и други нечистотии по кожата на главата причиняват сърбеж, пърхот, зачервяване, раздразнения, които водят до възпаления. Маслото от мента може да намали тези симптоми благодарение на антимикробните си свойства.

Противовъзпалително средство

Ментовото масло има силни противовъзпалителни свойства, които намаляват възпаленията по кожата на главата, включително при дерматит, псориазис, пърхот. Може да помогне за облекчаването на пърхот, лющене, сърбеж, сухота, зачервяване, раздразнение.

Стимулира растежа на косата

Маслото от мента може да е полезно в ускоряването на растежа на косата. То прониква в дълбочина, подхранва и хидратира фоликулите, стимулира растежа на нова коса, особено след косопад. Има охлаждащ и освежаващ ефект.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback